Kuidas valmib laboriliha?

19. november 2022
Raadio Kuku

„Reede pärastlõuna“ saatejuhid Romi Hasa ja Kristjan Gold käisid uurimas, kuidas tehakse laboriliha ja millisel moel see erineb päris lihast.

Materjali innovatsiooni ettevõtte Gelatex juht Märt-Erik Martens märkis, et laboriliha valmimisel on oluline tuua rakud kokku, mis moodustaksid lihaskoe ja nii saakski lõpuks sellest laboris tehtud liha.

Juba praegu on näiteks Singapuris mõnes restoranis võimalik osta laboriliha, kuid Eestis läheb veel aega, et meie taldrikule niisugune toit jõuaks. „Eesti ei ole esimene riik, kuhu need tooted jõuavad. Kahjuks meil ei ole siin kultiveeritud liha ettevõtteid. Küll aga lähim kultiveeritud liha ettevõte on Saksamaal,“ lausus ta.

„Laboriliha ei ole liha taimne alternatiiv, vaid see on täpselt sama liha, lihtsalt mitte kasvanud looma sees, vaid kontrollitud ja palju puhtamas keskkonnas,“ selgitas Martens.

Kogu intervjuud saab kuulata siit:

Show image
Reede pärastlõuna
19. november 2022
Raadio Kuku